Followers

karnival jom masuk u

assalamualaikum



hello semua .


hari ni cik gsp pegi karnival masuk u dekat kuantan depan ec mall . nama dewan ..alahai , cik gsp tak ingat .



kita pegi 5 orang , firdaus , cik gsp , fiqah , nicky , lily .



naik kereta abang firdaus ..auww..haha..kita tumpang je ahh..dia dah ada lesen . tapi yang mengadanya . duit minyak pun tak bayar . haha ! tak pe , dia kata dia nak belanja .





masuk dalam dewan tu , mak ai ! ramai gila orang . sempit-sempit nak jalan . nasib cik gsp "kurus" , boleh ahh celah-celah . ewah ! .ada budak sekolah datang , budak lepasan spm cam cik gsp , budak u , budak-budak , haha .
cik gsp ushar-ushar ahh setiap booth . dan cik gsp ada berita baik . permohonan untuk ipg dah kuar hari ni . so , esok dah boleh isi . esok jugak cik gsp nak beli no pin . rm 6 je . apa-apa info , korang boleh pegi dekat laman web ni .







pasti cik gsp pegi ushar kat booth uitm . abang kat situ terang-terangkan ahh pasal kos-kos untuk lepasan spm . pastu dia cakap , nanti itm nk bt karnival seluruh malaysia kat itm-itm setiap negeri pada 26 & 27 ni . so , korang boleh ahh tanya pasal hala tuju korang bila dah tahu result . sebab result spm 23 ni kan . cik gsp rasa macam nak pegi . =)




pastu dia ada bagitaw , kita boleh semak kos mana yang kita layak memohon kalau dapat result banyak ni . korang faham tak ? kira nya macam ni , bagi lepasan spm , korang boleh isi result korang & cek korang layak kos apa dalam universiti tu . saya dah check . bagi lepasan spm . memang result tak kuar lagi , tapi abang tu cakap try je ahh bt result trial . so , korang boleh pegi kat link ni




korang ikut je apa yang dia suruh isi . pastu , isi maklumat markah peperiksaan kamu . then , pilih u mana yang korang nak .





banyak jugak ahh booth-booth yang cik gsp ushar . sebab aliran sains sosial macam cik gsp ni tak sebanyak sains stream  . so , kita kene bijak ahh nak pilih .





lepas berpeluh-peluh cari info . kita pun nak blahh ahh . terserempak dengan cikgu rohai n teacr naemah . sembang-sembang sikit . cikgu rohai siap bagi motivasi lagi . saya suka ! . pastu cikgu suruh tolong kita orang bt balik barang dia orang . bagus sangat-sangat cikgu ni , banyak cari info untuk bagitahu kat murid-murid . so , budak gnses hargai lah ok ? .


pastu kita orang hang kat ec . dah dekat kan . jalan-jalan ahh . kita tgk wayang , pegi makan , shopping .apa-apa pun memang shok dapat keluar dgn kawan-kawan tadi .





tengah-tengah makan cik gsp dapat call , weh , cik gsp layak temuduga ! wawhh ..suka.. esok pukul 11 . doakan cik gsp dapat keje tu k . terima kasih .





cik gsp macam dah penat . korang try ahh info2 yang cik gsp bagi . ok ?
p/s : bila jalan-jalan kat ec , ada ahh jugak budak perempuan pakai skirt , pakai tudung ala-ala hana tajima pandang kerek je kat kita orang , mungkin sebab cik gsp pakai skirt jugak . hello , i tak nak masuk group you all . pelikkan ? bagi perempuan-perempuan yg pakai shawl mungkin tahu .




"kenapa orang pakai shawl suka pandang orang pakai shawl ?"
wehh , chill lah . fesyen shawl lagi belambak kat kl . bukan kat kuantan je .lagi pun . patutnya kita wujud kat satu komuniti yang kuat untuk girl-girl yang pakai shawl , sebab kita boleh kongsi fesyen , bukan rasa nak hot sorang-sorang .budak yang pakai tudung bawal ok je, tak de pndang kerek pun . chill yaw..! tak salah kalau senyum =) senyum kat lelaki boleh pulak !




~bubye~ 



jap ! weh..tak de gambar..gmbr dalam phne firdaus..=)

No comments: