Followers

jodoh , ajal , maut urusan TUHAN

assalamualaikum


*senyum sikit*

eh , double chin ? sejak bila ? ( buat-buat tak percaya)





hari ni saya dah cool sikit




entry-entry sebelum ni asyik emo kan ? asal sikit nak stress , asal sikit nak marah . alaa , rileklah der . guwa chill ahh ni .


ok,sudah . jom story mory about tittle tu .



first , salam ucapan takziah untuk isyatie sekeluarga atas pemergian ayah tercinta . semoga roh arwah dicucuri rahmat . alfatihah .



isya yang tabah k . ni ujian ALLAH . qema tahu kisah isya . isya selalu kongsi kisah isya kat kitorang . jujur , qema slut dengan isya . mungkin kalau qema jadi isya , qema tak dapat nak tanggung semua ni . sebab asyik-asyik nak stress . apa-apa pun ingat yang ALLAH takkan bagi ujian kat hambaNYA , kalau hambaNYA tak mampu nak hadapi . qema tahu isya kuat . yang tabah sekali lagi .
*sorry tak angkat phone masa isya call , sory sangat*





----------------------------------------------------------------------------------




entah bila entah , ada sorang kawan bagitahu saya ada kawan saya nak kahwin . berbelit tak ayat ? k macam ni , ada kawan lama saya masa zaman kanak-kanak dulu nak kahwin . wawh , umur 18 tahun dah nak kahwin . tapi tapi tapi ! dia kahwin bukan sebab nak cover something ok . eh eh , ada orang buat-buat tak faham . dah lah malas meleret nak terangkan . sebenarnya , kawan saya tu kahwin sebab pilihan keluarga . keluarga dia jodohkan dia dengan bilal masjid apa ntah tak ingat . maybe dah sampai jodoh dia .



 tahniah .moga kekal hingga akhir hayat .dia jugak pernah cakap kat saya dulu . dia nak berbakti kepada ibu bapa dan seterusnya suaminya . alahai , moga ALLAH berkati beliau . amin .



----------------------------------------------------------------------------------



alhamdulilah urusan temuduga spa8 50 peratus dah siap .sijil dan keperluan lain dah siap packing kemas-kemas , tinggal tandatangan pengetua dan berlatih macam mana nak interview . harap-harap nanti bila datang sekolah dapat sabar dengan kerani tu . cuma satu yang diharapkan , cakaplah elok-elok dengan saya . kita ada budi bahasa . terima kasih .



satu persatu masalah dah diselesaikan 



nenek saya selalu pesan , kita jangan tinggal baca alquran . sebab alquran beri kita ketenangan . alquran sumber untuk kita selesaikan masalah . bukan boleh fikir logik akal semata-mata nak selesaikan sesuatu . even kita penat sangat pun kerja ( ditujukan untuk saya sendiri) , jangan lupa nak baca dia . dia peneman kita dalam kubur nanti . dan alquran sumbernya datang dari ALLAH , semakin kita dekat dengan ALLAH , semakin bahagia kehidupan kita . dan ingat yang kita ni sebenarnya semakin dekat dengan mati . jangan pernah kita lalai dengan melupakan ALLAH , sebab ALLAH tak pernah lupa kita . jangan persoalkan apa yang ALLAH bagi , sebaliknya bersyukurlah , DIA tahu apa yang terbaik untuk kita . 



sesungguhnya solatku , ibadahku ,cintaku , hidup dan mati ku hanyalah pada ALLAH s.w.t


:"(


alhamdulilah. terima kasih ya RABB 


cuba lihat pantai, laut , ada penghujung tak ? cuba lihat hidup kita atas dunia . ada penghujung tak ? ada . MATI . (selalu ingat mati mendekatkan kita pada DIA ) 
:"(






bai bai

No comments: