Followers

akhirnya , posmen hantar pun surat

assalamualaikum ,




tengah-tengah online mak guwa bagitahu , posmen hantar surat . mengelabah guwa lari , jantung tup tap tup tap tak berhenti . seolah guwa buat larian pecut dari pintu bilik ke pintu pagar . 






zufffffffffff ! #bunyi moto (tapi guwa rasa bunyi moto lain , ngilu gigi guwa buat bunyi moto macam mana , alih-alih bunyi ni yang jadi)






laju , cukup laju . baru je guwa sampai depan pintu , abang posmen dah hilang . takpe , guwa faham . surat melambak , Terengganukan cuti hari ahad . bola Terengganu menang ! yeah ! of course lah abang posmen kena bawak laju jugak . takut tak sempat duduk depan tv pukul 3 tengok cerita Marimar . k , ni mengarut






lepas tu , guwa dengan gelojohnya buka surat urusan seri paduka baginda . bukan calang surat guwa dapat . dua lagi surat dari uitm guwa letak tepi je . mak guwa pun dah bedebau tunggu guwa tengok surat tawaran penempatan . guwa buka dah ni , buka dah . ahh ! tersekat pulak . buka tak habis . 






guwa tarik surat tawaran ke atas . tangan guwa dah macam orang parkinson dah ni . guwa tengok kat hujung-hujung . guwa baca tan tan tan dah kat belakang tu . dalam hati cakap , sah ! sah ! sah ! kelantan dah ni . mak ai jauh ni . guwa dah cuak nih . cuak nih .






guwa bulatkan mata balik . baca bagai budak darjah satu . guwa belajar a b c balik . ahh , gila menipu . tak de maknanya . rupa-rupanya , kolej kejururawatan kuantan . lahh , kenapa tak tulis besar-besar . ye ye ol je guwa , padahal dah besar dah , siap highlight lagi . 






alhamdulilah , dekat je . dekat sangat . dekat lagi dari dungun . dekat lagi dari sabah dan sarawak yang diwar-warkan . kemaman ke kuantan 45 minit je pun . kakak guwa pun duduk sana . cuma dia dekat klinik lain . dan guwa ofcourselah dekat hospital tengku ampuan afzan  . so , kalau nak balik nanti , tak payah nak tahan bas tong aik , bas mira , bas adik beradik , bas sp bumi , trandisional . guwa bolehlah balik dengan kakak guwa . suka ! tiap-tiap minggu guwa boleh balik , sebab tiap-tiap minggu kakak guwa balik kemaman ! tolonglah jangan excited sangat . nanti mesti ada oncall . wawhh ! guwa dah tahu ni bab oncall oncall . excited guwa nih . gediks guwa nih .






1 julai ni dah start lapor diri . 






itu sahaja buat masa ini yang boleh dikongsi . doakan guwa kat sana k . nanti kalau sakit datang lah HTAA , insyaallah guwa bantu . slogan yang biasa nurse pakai dekat baju dia tu , ketip sana ketip sini , button yang comel-comel tuh dia tulis , "kami sedia membantu" . so , memanglah saya akan bantu korang . olololo , comelnya cakap macam tu . ini dah perasan .dah berterabur dah , sekejap guwa , sekejap saya . bajet gangster ahh guwa-guwa nih . haha











kdah , sampai sini je ok . bye




#cepat bukak kbsworld sekarang , super junior tengah nyanyi tuh , ( 10.14 pm )









3 comments:

zaLikha zAkaria said...

hye,,sy pon dpt kolej kjrurwtn kt kuantn gx..nice 2 meet u..huhu

aqmar jusof said...

ohh ye ke ? boleh lah kita jadi kawan nnti ..hee..awak asal mne ?

zaLikha zAkaria said...

hahaha..dgun jew..
eh jp,,follow me..hehe