Followers

biar takdir tentukan

assalamualaikum






"apabila kesusahan datang menerpa diri dan kecemasan bertindih-tindih menghimpit dada , ucapkan lah lailahaillahallah "



mungkin ini ada payah . mungkin ini adalah sukar . macam mana nak gambarkan ? pilihan . dalam hidup , sesuatu perkara yang sukar untuk kita tentukan ialah pilihan . kita pilih jalan tu . so , means kita harus mengharungi jalan tu .



setiap orang , ALLAH dan tentukan rezeki tersendiri . jadi kadang-kadang kita tak perlu gusar nak hadapi hidup . tetapi , ALLAH juga berfirman yang tidak akan berubah hidup seseorang itu selain dia yang mengubahnya sendiri .



jadi pandai susah . jadi bodoh susah . jadi miskin susah . jadi senang susah . jadi cantik susah . jadi hodoh pun susah . basic .



depend dengan diri kita sendiri . if you like , go with it . ini adalah keputusan saya . masa depan yang saya pilih . i know about my self . 



ianya adalah seperti , orang bertanya " hey, dah ada boyfriend ? " . " tak , tak ada , mengarut lah semua tu " . " ala , cammonlah takkan tak de boyfriend " . trend . trend sekarang semua ada kekasih . so , bila ditanya orang yang tak de kekasih , jawapannya harus " ya , saya ada bf " walhal tak de . mereka perlukan jawapan sebegitu .



ianya juga seperti , ambil adik pulang dari sekolah . naik motosikal . pakai kain batik , pakai blouse , tudung cukup diselempangkan . tunggu dan terus menunggu . adik call pakai public phone , cakap hari ni ada kelas tambahan balik lewat . pulang ke rumah balik . #saya tak de adik



ianya juga berkaitan dengan , mak malas masak hari ni , jom kita keluar makan je lah . 



ianya , orang yang duduk line kanan . tapi bawa kereta slow . yang kereta kiri pulak memotong . jom,pergi ambil lesen balik .



ianya seperti . hey , adik cantik manis , mahu isi minyak berapa ? rm 20 . 



ianya juga adalah seperti , bila keputusan penempatan SPA8 nak keluar ? jangan bagi tempat jauh-jauh sangat .



k dah sampai sini . i



sometimes when i say im okay , i want someone to look at me in the eyes , hug me tight and say i know you are not

#and that someone must be , perempuan , parents dan muhrim . chill

No comments: