Followers

I cant talk to one person

Assalamualaikum ,


Hari ni , hari penat sedunia barangkali . walhal mungkin hanya aku yang penat  . entah , fikiran buntu . hari ni puasa . hari ni keliling kampus tak jumpa kelas . badan berpeluh . mula rasa tak selesa . alhamdulilah seorang mak cik , staff , tolong bantu .


Kelas dijumpai , mk 14b2 ,nama kelas . makmal computer blok 14 , tingkat dua , kelas nombor dua . sedikit demi sedikit aku faham perkataan ringkasan disini . mana orang lain ? tak de pun . lihat jam , 1.55 p.m . kelas start pukul 2.30 p.m . masih awal rupanya . duduk . duduk mencangkung . kerusi tiada . pandang sana-pandang sini . tiada orang lalu lalang . hantuk kepala belakang ke dinding dengan perlahan .megeluh .


Krekkkk ,


Angkat kepala , terkejut  ,mata membulat , ada senior buka pintu  , buat slumber , tapi tak control cun . muka berminyak akibat  berpeluh cari kelas tak jumpa . lantas , cepat-cepat bangun .


Kelas start , kelas BEL 120 , consolidating language skills .


Perkenalkan diri . setiap hari perkenalkan diri . tak salah , setiap kelas perkenalkan diri . Cuma sedikit kelainan . harus berbahasa inglish . kecut perut .


Hari ni ada orang buat lawak . hilang stress .


“ I came from kube kerien ( kubang kerian ) “


“ my hobby is WALK-WALK with friends”


Sampai giliran , cuak , sorry madam im very bad in English .


Cuma perlukan keyakinan , alhamdulilah lancar . sebab berlatih dulu .


Hari ni ada orang buat lagu istimewa untuk aku


QEM..QEM..KEMBALILAH KEPADAKU !


Ohh emm jay ,


Terima kasih , lain kali jangan nyanyi lagi .


Alhamdulilah hari ni urusan sedikit berjalan lancar , walaupun penat . ALLAH masih mudahkan .


Hari ni dah daftar course , dah daftar wifi , dah daftar I-learn . Cuma perlu dua hari lagi , wifi akan diaktifkan . suka !


Hari ni juga tukar kokorikulum pbsm kepada kesatria . di atas sebab-sebab tertentu


Sekarang akan jarang online , Cuma sentiasa akan aktif blog . untuk berkongsi khususnya kepada pelajar spm 2011 , sebagai persedian mental dan fizikal korang nak melangkah ke alam universiti . chill



p/s :hari ni terlelap di masjid , mimpi , hari-hari balik kolej , fikiran melayang bagai pulang ke rumah . terserempak dengan hawa lee kemudian kata jangan lupa bagi hadiah birthday tahun ni . apakah ?


p/s : hari tu sebelum pergi uitm , kan ada keluar tengok movie NUR KASIH , melampau tak tekan capslock ? kbiarkan . pastu ada beli buku , konon buku kulit kayu yang Adam tulis kisah hidup Nur & Adam . guwa pun beli jugak . tapi guwa tak tahu nak tulis apa . bajer gangster  mention guwa guwa .



No comments: