Followers

dah lama rasanya

assalamualaikum


dah lama rasanya meninggalkan blog dengan hanya entry ke 100 . dah kata spesial sebab tu tinggal lama-lama . kdah . tipu je . lappy rosak , hardware buat hal , tup tap tup tap virus masuk . semua lagu , cerita korea hilang . nasib gambar-gambar letak dalam pendrive .




sebenarnya , banyak hal yang terjadi diwaktu lappy dihantar repair . tangan gedik gila nak menaip . hati jeles tengok orang online . sekarang bila berhadapan dengan lappy , macam tak de idea pulak nak berblog nih . takpe lah , still akan menaip juga .




ohh btw , saya dah sebulan lebih disini . masih dalam menyesuaikan diri . masih ? ya , masih . entah , jiwa dan diri tak serasi lagi disini . amboi aku ayat . haha . pedulikan . saya lebih tertekan duduk sini . kadang-kadang rasa tertekan yang amat , kadang-kadang rasa hari-hari nak balik . tapi , alhamdulilah kemaman kuantan tak lah jauh sangat , tiap minggu saya balik . bersyukurlah , daripada kawan-kawan lain semuanya duduk jauh . cuma saya sorang yang duduk dekat . tak perlu nak susah-susah beli tiket bas , tak perlu nak susah-susah pergi terminal , dan yang paling penting dapat balik rumah tiap minggu . senyum sikit .




tapi , walaupun saya selalu balik rumah . saya langsung tak berkesempatan nak jumpa kawan-kawan saya . ye lah , sekarang semua dah pergi sambung belajar , kalau ya pun sempat , celah masa mana ntah saya nak jumpa ? pergi hari ni , hari ni jugak balik . tiap kali nak balik nangis , tiap kali nak sampai kuantan nangis . padahal saya dulu suka gila doh pergi kuantan , shopping ecm dan megamall . sekarang tak lagi . kuantan bagai tempat yang paling saya tak nak pergi . 




korang tak tahu apa yang saya dan batch saya alami disini . mungkin ada kawan-kawan terdekat yang tahu . yang pastinya , saya tak boleh nak cerita lagi . tapi jangan risau , saya akan cerita 3 tahun lagi . HAHA . apa yang pastinya , bukan senang nak jadi seorang nurse . saya pun masih tak pasti jalan yang saya pilih ni . eh , betul ke aku nak jadi nurse ? padahal aku nak jadi cikgu . setelah difikir , ditimbang dan diambil kira , saya pasrah . ALLAH tentukan jalan saya sebagai seorang nurse . meskipun hati memberontak kata tak nak . padan lah muka sangat kan , gatal keluar uitm kehendak siapa ? padahal dulu mak saya suruh fikir masak-masak . tapi jauh disudut hati saya . ini yang terbaik .




tiap kali balik , merungut . merungut dan terus merungut . rasanya , diri dah sebati bila asyik kena marah . lantas mulut mula mengadu dekat mak ayah , dekat siapa lagi kan ? dekat boyfriend ? ohh no ! trouble . of course lah saya akan bagitahu kat ayah dengan mak . dan bila ayah selalu pesan "semua orang pernah kena marah , ayah pun pernah kena marah , orang-orang besar pun pernah kena marah , mak pernah kena marah , along pernah kena marah , angah pernah kena marah , kak cik pun pernah kena marah , kali ni , adik pulak ." sambil ayah gelak-gelak . dan saya pun terus nangis dan nangis . jauh di sudut hati saya tahu yang ayah nak sedapkan hati saya . masa mak pergi umrah hari tu . ayah asyik call tanya saya macam mana . saya ingat apa yang berlaku masa orientasi hari tu . dan saya akan ingat sampai bila-bila . moga hati saya lembut untuk memaafkan !




mak pulak selalu kata " yang duduk batu pahat nangis , yang duduk kuantan pun nangis , yang jadi nurse semua nak nangis , nak jaga pesakit macam mana ? , along hari tu duduk pulau pinang tak nangis pun ." ya , saya akui along memang kuat . dia anak sulong . dia jugak yang selalu bagi motivation untuk saya dekat sini . dia jugak yang selalu ambil saya balik kemaman , berselang seli dengan angah . 




disini bagai dugaan . saya perlu tabah . saya perlu kuat . saya rindukan kawan-kawan baik saya . kbye :(



ni kad matrik saya . semua orang cakap saya pucat . tapi saya relaks je



mereka roomate saya . ini kawasan kkj kuantan , dalam htaa . saya makin tembam sekarang noltah



p/s : masa saya pack gila kat sini , akan jarang blog mungkin

2 comments:

aZy... said...

bnykkan bsbr dik...
masa depan adk dh makin cerah skrg..
jgn difikir sngt bnda2 yang tak sepatutnya..yang pnting adk dapat jadi nurse yang baik hati dan penyayang...:)

NiCEly-RuDE") said...

ada sedikit persetujuan dimana ku juga(argh,ckp ganu r..) aq gk nk ngs mikir hdp aq leni..stress doe..different sngt..i'm not like wat i'm use to be...aq ase cm aq ni loser ngat..ah tidak!!! takut ngt ni effect studies aq...