Followers

if you love something let it go , if it comes back to you it's your

assalamualaikum


awuks temua tehat tak ? tehat cikgu ! HAHA . ohh pleaselah , eja elok-elok boleh ? sejak ada blog , saya dah tak tulis ringkas-ringkas lagi . well , saya amat menghargai bahasa . ofcourselah , kita orang malaysia berbangsa melayu . senyum sikit . 


ok , berbalik pada title . tu sebenarnya datang dari google . search-search quotes , eh tertarik pulak bab ni . ewah . 


zaman sekarang , zaman orang bercinta . alaa , ketinggalan lah minah ni . setiap zaman , zaman orang bercinta . ok , baiklah . zaman sekarang , kalau tak de bf or gf dikira ketinggalan zaman . eh , bukan saya cakap . orang lain yang cakap dekat saya macam tu . ahh , nak merajuk ah macam ni . kalau saya cakap saya tak de boyfriend , mula ahh tarik muka . ntah ya , ntah ndak ? ya lah . kat sini , semua orang asyik cerita pasal boyfriend diorang . saya dengan muka tak malunya , asyik tanya tu tanya ni . ala , kemon lah . guwa baru 18 tahun . yang kat sini semua labih tua dari guwa kan . wawh , terharu doh jadi nurse paling muda . ahh , terharu ahh sangat .


tiap hari ada yang call-call bf dia . ada yang main misscall-misscall . ada yang bertext-text . ada yang selalu wish bersahur atau berbuka tiap hari . dan saya selalu terima mesej dari number 23238 yang berbunyi :


rm0 : mahu mencati teman tapi mesra . taip on teman dan hantar ke 23238 . sidia sedang menunggu anda . bla bla bla..


hampeh betul hantar mesej-mesej macam ni . ni baru yang ni kan . yang lain ntah lah kan . semua nak buat duit je . macam lah dia tahu jodoh seseorang tu . teman tapi mesra konon . aku tak percaya semua tu . mesej berantai . entah ada ke ndak join contest ni . saya tak rasa saya sorang je yang dapat kan . memang ramai lagi yang dapat . jangan percaya noktah !



"if you love something let it go , if it comes back to you it's your "






p/s : saya ada terima komen dari kakak azy pada entry yang lepas . saya cuma nak bagitahu , terima kasih atas nasihat-nasihat tu . saya akan terbiasa disini nanti dan saya punya seorang lecturer yang sangat berinspirasi dan saya mahu jadi seperti dia . terima kasih sangat-sangat kak azy :)




kadang-kadang kita boleh jadi dua insan yang berbeza , walhal kita satu jasad . ALLAH lebih tahu :)

kalau nanti akan ada yang bertanya , saya sebenarnya nak jadi apa ?

saya akan jawab ," saya nak jadi dimana suatu hari nanti akan ada yang mahu menjadi aqmar jusof "