Followers

kita takkan lupakan

assalamualaikum




lama tak taip blog , serius busy sangat seminggu dua ni . mungkin akan busy juga selepas ini , sampai lah habis exam final . juga tak beberapa sihat . cuaca mungkin tak menentu .  ya Allah , moga dipermudahkan semua ini . pernah saya terfikir nak berhenti untuk menaip blog , nak delete blog ni . tapi , tapi , ya ada tapi nya . tak tahu kenapa berat sangat hati nak tekan button delete . jadi , mungkin dikuatkan juga untuk meneruskan perjuangan blog ni . 




ok baiklah , sebulan ni memang saya tak de kuliah langsung sebab terlibat dengan praktikal di wad . alhamdulilah . dah seminggu balik dari hospital pekan , tapi saya masih teringat kan seorang mak cik samsiah yakni patient yang saya rawat ketika di sana . sungguh dia banyak memberi inspirasi kepada saya , kadang-kadang bila berbicara dengan dia , datang lah sebak segala bagai , jadi ditahan , dikuatkan , dan di angkat kan juga mata ini menahan air mata . satu ayat yang saya takkan pernah lupa , 




"mak cik terima semua ni , mak cik bersyukur pada Allah"


buat pengetahuan semua , sebelah daripada buah pinggang nya telah rosak .jadi dia dah tak boleh jalan . ya Allah , sangat kuat pendirian beliau , dan yang paling saya terharu , suami nya tegar menjaga beliau , memasakkan makanan kegemaran , dan beliau banyak juga bercerita kepada kami semua . di saat jarum suntikan ubat masuk menusuk lengan nya , saya lihat air matanya melalui lembut ditepi redup matanya , ya Allah , Kau tunjukkan aku insan yang tabah :') 


then , bila kami nak balik , beliau sempat doakan kami ,



"semoga berjaya ya semua , terima kasih jaga mak cik"


ya Allah , selamat kan lah mak cik samsiah di dunia dan akhirat . amin .


dengan dugaan yang mendatang ini , saya redha , moga dikuatkan hati ini , moga dipermudahkan semua urusan , sebab saya tahu , Rasululllah pernah bersabda , ' barang siapa yang mendalami ilmu maka Allah akan permudah kan baginya satu jalan ke syurga . moga dikuatkan hati demi ilmu , juga untuk orang yang memerlukan bantuan . amin 






dan sekarang , rindunya dekat family . terutama dekat mak :'( .  sangat-sangat rindu :'( . sebab ini mungkin first time jauh daripada family . ya , seperti biasa kemaman kuantan tak de lah jauh sangat kan . cuma tak dapat cuti , jadi macam mana nak balik ? ya Allah , rindu dekat mak sangat-sangat :'( 



assalamualaikum









2 comments:

Juey Ha said...

bestnyer jadi nurse :)

aqmar jusof said...

dan kena tabah lah sikit :)