Followers

mak ayah insan terpenting

assalamualaikum 




baru usai balik dari rumah kakak , sebab hari ni cuti , esok pun cuti lagi , so berkesempatan lah nak updated blog kan . by the way , terima kasih kepada sesiapa sahaja yang sudi baca blog saya . saya bukan lah blogger terkenal , saya bukan lah diantara blogger-blogger cun , saya cuma lah aqmar jusof yang still menuntut ilmu dalam dunia pra medic . alhamdulilah 




as usual , kehidupan sebagai seorang student tak lepas dari rindu . i mean rindu dekat mak ayah . walaupun kemaman ke kuantan tak jauh mana , tapi kita sebagai seorang anak takkan tak rindu dekat parents kita kan ? ya Allah sangat rindu :'( . bila saya call parents atau mereka yang call saya , kadang-kadang nak cakap pun tak boleh sebab sebak sangat . nak-nak bila parents kita nasihatkan kita , jaga diri baik-baik , jaga solat , sabar dan semualah . ya , mak saya adalah orang yang paling dekat dengan saya . semua yang berlaku dalam hidup saya , tak kira problem kecil atau besar , mak lah yang akan selalu dengar dan akan nasihatkan , dan ayah akan buat kelakar . saya tahu mereka nak saya happy . ya lah kan , siapa tak nak tengok anak mereka happy . let say , kalau ada orang tanya , parents siapa yang terbaik ? of course kita akan cakap parents kita bukan  ? ya , mak ayah saya adalah parents terbaik :')




saya bersyukur masih punya kedua-dua orang tua , saya bersyukur punya adik beradik yang selalu prihatin dekat adik dia walau kadang-kadang gaduh jugak kan , tapi biasa lah , air yang dicincang takkan putus kan ? saya bersyukur di lahirkan dalam keluarga encik jusof bin omar dan fatimah binti ngah :')




dan saya lebih pentingkan keluarga saya . saya nak jadi seorang anak yang berbakti kepada kedua ibu bapa nya . jadi seorang anak , yang tidak membeban kan mak ayah di dunia juga di akhirat , jadi seorang anak yang membalas jasa ibu bapa nya , jadi seorang anak yang boleh buat ibu bapa nya bahagia di dunia akhirat . amin :')




kenapa Allah pertemukan kita dengan mak ayah dan keluarga kita ? kerana kita sudah ditakdirkan bersama mereka di syurga nanti. insyaAllah . Allah dah pertemukan saya dengan mak ayah dekat dunia ni , dan moga-moga kami sekeluarga akan berjumpa kembali dia akhirat sana kelak . amin :')





ya Allah sembuhkan kedua-dua ibu bapa ku , dan jauhkan lah mereka dari sebarang penyakit , panjangkan umur mereka dan limpahi rahmat Mu kepada mereka . kasihani lah mereka sepertimana mereka mengasihani aku di waktu aku kecil hingga kini . mereka insan terpenting untuk aku :'(


assalamualaikum


No comments: