Followers

manusia , tolong lah

google (tertarik dengan gamba ini)


manusia , tolong manusia . jangan pernah ambil hak orang lain .


" aku jadi begini , aku jadi teramat benci , boleh jadi aku tak mampu untuk memaafkan , manusia yang menipu untuk kepentingan sendiri , dan manusia yang mencuri justeru mengambil hak orang lain . manusia , tolong lah ! "

jadi teringat peristiwa yang dicerita kan di entry  rompakan di butik selendang miera

from facebook

ni apa ni ? berlumba-lumba korang post kat wall kawan-kawan korang . tapi saya rasa ni , gambar berantai . like mesej yang selalu korang dapat kan . korang kena hantar dekat 9 rakan anda , kalau tak demi Allah anda akan dapat musibah . siap cakap "demi Allah" berani ya manusia sekarang , main-main dengan nama Tuhan . okay berbaik pada gambar di atas , i think lebih baik lah dia tulis " kalau anda sayangkan Allah , laku kan suruhanNya dan tinggalkan laranganNya , dan kamu tidak akan sama sekali mencintai syaitan laknatullah . agree ? dan tak perlu kamu post dekat wall kawan kamu , cuma cukup lah kamu ingat kan dalam hati dan diri kamu . ingat ya , iman ini kadang-kadang tak seteguh mana jika kamu tak berusaha untuk tingkatkan iman kamu . peringatan buat diri sendiri juga :')


" moga Allah swt kuat kan iman yang lemah ini "


assalamualaikum