Followers

entri ke 100

assalamualaikum .


entry ke 100 adalah entry special . tak nak cakap banyak . nak upload ni je :






lepas ni memang aku kena hentam dengan fans dia ahh . expecially girl . takpe , korang takkan bersaing punya . bwahahaha . kalau korang perasan , er er er . tak nak cakap ahh !.



bertabahlah aqmar jusof !


rasanya aku ambil keputusan berani mati .takpe jauh . tak perasan punya . ahh , cekk getakkk (getar) !





 . 

kehidupan sebagai seorang pelatih

assalamualaikum




terlebih dahulu , disini saya nak bagitahu . saya bukan jururawat lagi . saya baru je palatih jururawat . insyaallah , tak lama lagi kira-kira dalam masa 3 tahun baru lah saya betul-betul jadi staffnurse . tu pun kalau saya lulus semua ujian teory dan praktikal lah . so , sama-sama lah kita doakan k . nanti saya sayang semua orang bila saya dah jadi nurse nanti . haha . kan saya selalu cakap nak jadi nurse yang prihatin dan sayangkan pesakit-pesakitnya . nanti ramai lah tu nak jadi pesakit saya tu ! . bwahaha !




so , orientasi alhamdulilah dah habis . dah masuk kuliah pun . dah belajar pun . susah jugak belajar anatomi kan . bagi yang tak tahu anatomi tu perihal yang kaji semua yang ada dalam badan manusia . tak kira yang sekecil zarah pun . jadi , kemahiran mengingat tu sangat lah penting . saya tengah berusaha sekarang . memandangkan yang masuk sini bukan calang-calang orang , saya kena usaha kuat sikit lah kan . of course lah , ada yang dari diploma sains , yang asasi sains pun ada . oh , btw kat sini yang dah kerja jadi wartawan pun ada . dia pernah kerja dengan media prima wooohhh ! mesti banyak jumpa artis . suka lah tu !




pastu pastu , kat sini nak merapatkan hubungan mesti cakap pasal bf . gf tak lah , sini semuanya pompuan kan . pastu saya senyap je lah kan . saya tak matang lagi kan nak ada bf-bf ni kan . bwahaha ! nanti bila diorang tanya saya , ada tak lagi bf saya cakap tak de semua orang tak percaya . so , saya nak kata apa lagi kan . saya diam je ahh . diorang mesti meriah auw tangan klik klik phone hantar mesej , calling-calling kan . mengadu-ngadu kan . kitewww jelesss . melampau tekan w dan s banyak-banyak ! 


actually saya agak stress disini . serius saya cakap . mungkin culture shock . 





saya rindu kawan-kwan saya :'( . kbye

tuhan berikan aku kekuatan

assalamualaikum




as usual , start datang kat sini . saya didedahkan tidak kira siapa sahaja . bukan senang jadi nurse . ya , saya mengaku . belajar disini juga bukan senang :( . tak sama sewaktu di uitm dulu . tetiba saya rindu uitm . mungkin sebab trademark uitm dihatiku . saya hafal lagi :(




hari ni entah . saya kalut sangat . tak de air . tak sempat nak tadah . jadi saya pun tak mandi pagi tadi . ohh , tak selesanya , pening kepala saya . tapi disaat saya sedang menaip ni . saya dah wangi , jangan risau k . tak payah tutup hidung . hee . ni bukan masa nak suka-suka . saya tengah sedih sekarang ni :( hari ni tudung tak jadi . aduhai selekehnya . tapi tak pe lah . ini mungkin okay lagi . :(




hari ni , rasanya tension sikit . serius saya tension . ya , kali ini saya akui kesalahan saya . sepatutnya tak boleh bawak phone untuk ke kelas atau sewaktu sesi-sesi disini . ya , disini memang strict . hari tu dah cakapkan . pastu saya bawak phone . pastu kenalah kan . cop cop nanti dulu . korang tak tahukan kenapa saya bawak phonekan ? ni kami nak habak . hari ni kan mak saya dah nak bertolok ke mekah . pastu ofcourse lah saya nak call mak saya , mak saya nak call saya . semua adik beradik pergikan . so , saya lah tak perginya . agak relevan lah kenapa saya bawak phone kan . pastu pastu pastu , phone saya berbunyi dalam auditorium . so , kena lah saya T , T . tapi alhamdulilah , senior faham . dan memang kesalahn saya juga tak bagitahu kan . tapi memang lah saya agak sedih . tak bukan agak sedih . nak meraung pun ada . mak kita nak pergi jauh , bukan dekat :( .






pastu setiap orang dibekalkan sekeping biskut yang telah ditandatangan oleh akak-akak senior kan . pastukan , pastu . huwaaa :'( . biskut saya pecah atas kecuaian saya sendiri . ini agak stress . esok mungkin saya akan kena .:(




saya call kak long saya mengadu semua . saya memang tak tahan . ofcourselah saya nangis kan . jangan nak kata saya manjalah kan . ini betul-betul cari masalah bila saya ter pecahkan biskut tu . then , along tak putus-putus bagi semangat kat saya . pastu ayah saya pulak call saya . saya memang dah tak tahan kan . sebaknya . seterusnya , kakak saya yang sorang lagi pulak call saya . pastu saya memang rindu dekat mak saya . sekarang pun saya tak henti-henti nangis . bukan saya manja atau apa . saya takut . kalau boleh saya tak nak kena marah . saya tak nak bikin masalah . 




then , saya call bff saya . hawa lee . saya sedih lagi . even kalau dia ada sini kan best . boleh lah saya peluk dia erat-erat . sekurang-kurang nya , kalau tak de family  dengan kita , kawan-kawan pun dah macam adik beradik sendirikan . tapi kawan-kawan sini prihatin . sentiasa suruh saya sabar . roomate saya pun selalu tanya  ok ke tak .





saya perlukan kekuatan disini . tapi terkadang tak pe kan kalau nak menangis . perempuan memang mudah touching . apatah lagi bila mak saya pergi umrah sekarang ni . dah lah tak dapat hantarkan :'(








doa ibu sentiasa dikabulkan :(