Followers

19 tahun untuk ramadhan kali ini

assalamualaikum


bila pertama kali check kalendar tahun 2012 , perasan yang ulang tahun kelahiran saya untuk yang ke-19 jatuh pada 1 ramadhan tahun ni . at least bersyukurlah sebab cukup-cukup 19 tahun  pada ramadhan pertama :') dah 19 tahun dah erk saya ni . dah tua dah . tahun depan dah 20 tahun dah . dah boleh kahwin dah anak pok soh ni . ehem :)


actually , kolej saya kan ada cuti sebulan sekali . so , thats means untuk bulan 7 ni ,tarikh cuti jatuh pada awal ramadhan . jadinya . kolej ni dah sunyi lah tanpa penghuni sebab ramai yang dah balik bercuti menyambut ramadhan bersama keluarga masing-masing . saya ? saya tak balik pun . biasalah kan "jauh" kuantan kemaman ni . harharhar . sambut lah puasa + birthday sorang-sorang tahun ni :'( ! tipu je , kawan-kawan lain ada lagi yang tak balik . hurm .


okay , diusia 19 tahun ni . dah banyak perubahan dari kecik sampai ke besar nih . contohnya , berat badan and tingg makin meningkat . tapi sekarang , tinggi dah tak naik lah . berat badan ? cammonlah , ofcourse naik ! harharhar . 
orang kata tak kenal maka tak cinta . orang kata lah . so , macam nak cerita perihal diri sendiri .










 okay ,


 kalau ada yang tanya ,usia sekarang ni baru je 19 tahun . 



 dilahirkan di mersing ,johor


 dan dibesarkan di kemaman , terengganu .


 masih menuntut dalam bidang kejururawatan di kolej kejururawatan kuantan dalam semester 3



seorang yang sangat menyayagi kedua-dua mak ayah dan family


seorang yang kuat emosi .




 seorang sangat ego . seorang yang tidak cerewet dalam shopping  seorang yang kuat makan




 seorang yang boros . seorang yang garang . seorang yang jiwang 
.

seorang penggila flat shoe . seorang yang kasar (tapi still ada lembut lagi) ,


seorang yang tidak mudah berkawan dengan sesiapa . seorang yang kebudak-budakkan . 


seorang sukar percayakan sesiapa 100% melainkan yang betul-betul dikenali


seorang yang punya banyak impian 


seorang yang gayat 


seorang yang takut bila tengok kereta banyak untuk lintas jalan



seorang yang lebih banyak menghabiskan masanya didepan lattop berbanding handphone




seorang yang gelikan kucing (kalau kucing lalu sebelah okay je , tapi jangan ada yang usik ,
 sebab adalah sebabnya masa kecik-kecik dulu


seorang yang sangat sukakan aiskrim nangka malaysia (sekarang mana nak dapat lagi?)




seorang yang sukakan asam dan jeruk-jeruk .




seorang yang sangat suka tengok pemandangan sunset :') indah sangat ciptaan Allah :')




bakal peroleh anak buah yang kedua


bakal staffnurse 2014

bakal menamatkan zaman bujang pada usia *tett* haha 

bakal..malas dah nak sambung..


dikesempatan ini , saya ingin mengucapkan salam ramadhan dan selamat berpuasa kepada semua umat islam dan kepada sesiapa yang sedang membaca entry kali ni lah :) jadikan ramadhan kali ini adalah ramadhan yang lebih baik daripada ramadhan yang lalu . jangan boros-boros beli makanan di bazar ramadhan . jaga mata daripada pandangan maksiat , jaga telinga daripada mendengar umpatan , jaga hati daripada bisikan nafsu , jaga akal daripada terhakisnya ilmu , jaga iman dan jaga diri :') ingat saya dalam dalam doa kalian . aamin ya Rabb


assalamualaikum 


No comments: