Followers

a day with them

assalamualaikum


sepatutnya entry ni ditaip semalam . tapi balik kolej dari outing , dah start busy . asal masuk je pintu kolej ni , mesti banyak kerja kena buat . "qema nanti hantar gambar ni tau , qem pentomen b.i macam mana ? aj assignment group kita belum siap , esok kena present (hari ni) ! " huhh , dah agak dah bila balik je banyak kerja kena buat .


okay okay dah stop cerita pasal kolej . semalam kan hari sabtu , off diet and cuti . so , kitorang outinglah daripada duduk je terperuk dalam asrama ni kan . actually , saya malas nak keluar minggu ni , kalau keluar pun just pergi pasar malam untuk beli makanan sikit-sikit . tapi sheera excited kemain nak suruh keluar jugak sabtu semalam 


sheera : aku nak bagitahu kau sesuatu ni
me        : bagitahu apa ? ( sambil pandang serius)
sheera : ala ! kau jangan lah pandang aku macam tu , emosi habis . haha


me        : kau dah ada boyfriend and nak suruh aku bagi pendapat eh ? mana boleh ada         boyfriend ! haha ( sambil tunding jari kat dia , gila jahat saya kan )

sheera : taklah , merepek sangat kau ni , kan birthday kau kan aku SOP , so tak boleh lah nak   celebrate hari sabtu minggu depan nanti . aku ingat nak celebrate sabtu (semalam) ni .

me        :(sambil pandang sheera dengan renungan yang tajam)  sheeraaaaaaaaaaaaaaa ! kenapa bagitahu aku ! kan tak suprise !

sheera : habis tu kau sekejap nak keluar , sekejap tak nak keluar . kau bukan boleh kira , last minute kata tak jadi keluar . baik bagitahu terus . tu lah , bila nak dekat-dekat birthday , ikut je apa yang orang suruh ! ada lah something-something orang nak bagi ! 




*tarik nafas panjang-panjang* begitu lah nak dijadikan ceritanya . orang nak suprise . maybe ada yang tak tahu SOP tu apa kan ? sop tu dapat cuti lah awal puasa ni . tapi saya tak balik pun . stay je dekat kolej :')



ni before nak pergi , tengah tunggu mizah siap


kek yang diorang belanja :)


kitorang pergi makan dekat pizza hut , mega mall . tapi saya tak payah keluarkan kos pun sebab sheera belanja *sayang ahh sheera lebih-lebih* haha


tak sempat sedia lagi , dah amik gambar ( tapi saya suka je gambar ni ) :P



mizah excited kemain makan 


the food


ada jugak yang tanya macam mana saya pakai tudung ni . sama je macam tutorial dena bahrin tuh , cuma bezanya saya pakai inner inside . sebab ? sebab saya suka pakai inner lah and satu lagi ia menutup dada :)


singgah popular sebab diorang ada nak beli barang . and saya ada ushar buku ni , tapi tak beli pun


outfit from blaq show room ( just love the dress ! )




then , balik tu kitorang singgah stadium . saja jalan-jalan . ingat nak tengoklah sukan-sukan sukma yang ada . tapi dah habis . kalau ada lagi pun malam baru ada . mana kitorang boleh balik lewat-lewat !





masa nak snap , tergelak-gelak sebab malu gila and excited duduk atas trek ni . haha . biasalah , kitorang kan nurse bukan atlit :P



oleh kerana takde orang yang boleh ambilkan gambar kami berempat . terpaksa lah tukar-tukar je . pastu gambar semua tempat yang sama . spoil =='  haha




excited kemain jumpa maskot gajah ni







hurm , jadi sampai sini je lah . saya ada kelas "tambahan" sekejap lagi . huwaaa ! banyak dah gambar updatekan untuk recent activity . so , jangan rindu-rindu guwa lagi lah ! haha kemain !

p/s : thanks untuk sheera , mizah and kak lina :D







No comments: