Followers

ceritera raya part 2

assalamualaikum 


akhirnya , entry yang dijanjikan semalam ditunaikan jua . haha . bajet gempak je entry kali ni . tak gempak pun . biasa-biasa je padahal , sengaja je saya ni . okay , pada hari raya kedua saya memang dah janji pun dengan nik , fatin untuk keluar sama-sama . of courselah kalau balik kemaman , saya tak keluar dengan orang lain pun , keluar dengan mereka ni jelah . 

kitorang gerak dalam pukul 2 macam tu sebab janji lepas zohor . suruh angah hantar dekat rumah fatin sebab kesian pulak fatin nak ambil nik pulak . lagi senang sekali harung kan .sampai je rumah atin , macam takde orang . dah mula cuak nak call kredit pulak habis kan . masa ni lah pulak dia nak habis . tapi ketuk-ketuk , ada rupanya . kus semangat guwa . 




sementara atin bersiap , koya kan diri dulu dengan ambil gambar sendiri . bhehehe


lepas tu pergi ambil nik . dan macam biasa , atin lah yang drive . nik pun actually dah dapat lesen . guwa ni je baru L . dah bila nak dapat P ni ? aku sendiri takut nak bawak kereta ==' daripada kemaman sampai ke destinasi , tak berhenti cakap , habis semua perkara-perkara lama diungkit . sampai kering bibir , sampai sakit tekak . cakap banyak sangatkan . nak-nak bila dah lama tak jumpa .

lepas tu tak cerita lagikan nak pergi mana . actually kitorang pergi dungun . atin drive dari kemaman ke dungun .. berapa jam erk ? dalam sejam lebih jugak . sebab kemaman dengan kuantan lebih dekat daripada kemaman ke dungun . kenapa kitorang pergi dungun ? sebab nak jumpa bakal mak mentua kata nik . hahaha . sebenarnya , kawan nik ada buat makan-makan sikit sempena raya , kawan ke ? maybe lebih sikit daripada kawan lah . and jangan lupa aqmar jusof bakal jadi pengapit ! hahaha . guwa pulak yang over eh



memang tak senang duduklah kan . semua benda tak jadi . sampai berjangkit-jangkit atin dengan saya . tapi kitorang still cool lagi , cuma nik tahap cool dia lain macam sikit hari tu . ala , biasalah nanti semua orang akan rasa debar jantung tu macam mana . sampai makan pun rasa tak puas . padahal nak tambah lagi , malu punya pasal + segan lagi . sampai air pun ambil satu kongsi tiga . lepas tu tak tahan jugak , saya dengan atin terus pergi ambil air lain . ni giliran nik ni , giliran saya pulak nanti macam mana ntah . thats why , saya lebih prefer kenal rapat mak dulu lah daripada kenal anak , nak kenal anak lepas kahwin takpe , nak ambil hati mak ni rasa dan debar dia lain sikit . cewah . hehe


sebab perut still rasa berkeroncong lagi wa cakap lu , sebab malu sangat kan , makan pun tak puas , kitorang pun berhenti dekat mcd kerteh untuk makan round ke-2 . tapi sebelum pergi dungun tadi memang dah decide balik tu nak pergi mcd . 


sebab kempunan nak makan mcflurry . kempunan wa cakap lu , padahal kat kuantan , asal pergi kuantan parade , hari-hari wa beli . bukan kempunan ni , ni nafsu nih . dia dah start nak makan uncontrol lagi lah ni . dia dah start dah . pastu mula complain bila berat naik . okay perempuan :)

sekejap sangat masa berlalu , kalau zaman sekolah ashik duduk cerita bab-bab jodoh , kahwin ,tunang , sampailah satu tahap , kawan baik kita sendiri yang akan mengalami fasa-fasa tersebut . ya Allah , sedih pulak rasa . dah besar dah nak fikir bab-bab peralihan status ni . untuk kawan-kawan saya yang akan beralih status lah , saya tak lagi . hehe . nak tunggu imam muda naufal masuk meminang memang tak lah . bwahaha . hahh , dia dah start im naufal dia dah , shahir zawawi macam mana ?? okay . gila =='

yang pasti jodoh itu rahsia Allah , kita bukan sahaja boleh menunggu dan terus menanti , kita perlu berusaha dan mencari untuk dapatkan jodoh yang terbaik . biar Allah tentukan masa dan tempat untuk kita dan sidia berjumpa . biar dalam keredhaan Allah . atau dia sendiri dah muncul , saya sendiri pun masih belum tahu :') percaya janji Allah :')

Rasulullah bersabda " barang siapa diantara remaja yang berkahwin dalam usia muda , maka menangislah syaitan . dan ia (syaitan) mengeluh : aduh celaka aku,agamanya telah terpelihara dari godaanku "
-HR ibnu 'Addi

p/s : sentiada doakan nik dan pasangannya . tak lupa juga untuk mai dan pasangannya yang akan melangsung pernikahan pada 31/ogos ini . barakallahu lakuma wa baraka alaikumawa jama'a filkhair :D

No comments: