Followers

i am nothing special of this . i am sure

assalamualaikum

*apa ni entry pasal result ke ? eh no no . result tak keluar lagi okay . tak tahu bila . kan kata ura-ura je hari ni .* rasa macam hari ni nak bagi tips-tips or something yang boleh tingkatkan semangat diri sendiri or sesiapa sahaja yang membaca . boleh ke ? okay boleh ya .

saya tak tahu saya sedang down ke apa ni . rasa macam tak feel apa-apa tapi kadang kita boleh sedih , kecewa dan bersangka macam-macam . sedang kita rasa tak de semangat untuk diri sendiri , takde harapan lain , takde cara lain dan masa itulah kita asyik terfikir , apa kelebihan kita sendiri ?apa ? yang asyik kita lihat keburukan , keburukan demi keburukan yang ada . tak cakap orang tau ni . cakap diri sendiri . dan sebab itulah kita akan tiba-tiba rasa down . ya sebab kita terlalu memikirkan hal-hal yang remeh sekalipun . why aqmar jusof ?

sedang orang lain ada masalah lain . menangis dengan masalah mereka , sedang kita kadang menangis untuk apa ? tiba-tiba . sebab tu yang saya rasa nak menangis , nak menangis kuat-kuat tanpa tahu reason apa saya nak menangis . nak lepas semua yang ada dalam hati tanpa tahu apa sebenarnya ada dalam hati ni . yang kadang-kadang banyak sangat nasihatkan orang lain sampai diri sendiri pun tak ternasihat . yang kadang-kadang beri semangat untuk orang tapi diri sendiri pun tak terbagi semangat . apa kena aku ni ?=="



 not all of us can do great things . but we can do small things with great love

saya disini bawa harapan mak ayah . kalau saya silap langkah , tergelincir or terjatuh itu bermakna saya jatuh bersama harapan-harapan tersebut . punya banyak impian sampai tak tahu nak realisasikan yang mana dulu .tapi kadang-kadang tahu sendiri yang angan-angan lebih banyak dari impian .  kelam kabut betul saya ni . cuba untuk jadi yang terbaik , special ,cekap, hebat but incase ada je sesuatu yang menghalang . tapi tak salahkan sesiapa . kan kena bersangka baik dengan takdir Allah :'( kan letak semua kebergantungan pada Allah :'( kan kena redha dengan setiap yang berlaku :'( kan ? Allah sangat baik dengan hamba-hamba Dia . redha perlu dicari bukan dinanti .



"i am good , but not an angel . i do sin , but i am not the devil . i am just a smart girl in a big world trying to find someone to love . but i am nothing special of this . i am sure . really sure :') "

atau perlukan seseorang untuk share semua ni padahal sendiri tak tahu nak share apa . atau ada tapi sekadar nak simpan semua dalam hati . ada ke tips dekat atas ni ? takde kan ? cuma isi tersirat nak sampaikan cuma tak mampu nak luahkan . saya nak diam kan semua ni . insyaAllah i will :)



assalamualaikum :)

No comments: