Followers

the busy woman

assalamualaikum

since saya kata nak buat entry pasal result . ya , rasanya ini lah entrynya ! tapi korang tahulah saya kan mesti tokok tambah hal-hal lain jugak . takpe jimat entry nak story dalam satu page je . ce ce ce . 

alhamdulilah . kan saya selalu cakap bila kita semua letak kebergantungan Allah , nescaya kita akan redha dengan setiap apa yang Allah berikan kepada kita . alhamdulilah , teka apa ? kami jururawat pelatih kumpulan julai 2011 lulus 100 % . *lap air mata . masa pengumuman result diumumkan pada hari assembly , kamilah yang handle untuk assembly kali ini . disebabkan sem-sem senior yang lain ada hal-hal tertentu . so , hanya semester 3 sahaja yang tinggal untuk handle semua tu . so proud of semester 3 sesi julai 2012 . hehe

hanya Allah swt yang tahu betapa happy nya+ sedih puan pengarah umukan yang group kitorang dapat 100% lulus . setelah hampir setahun menempuhi sem 1 dan sem 2 . akhirnya Allah dengar dan kabulkan doa-doa kami . terima kasih Allah :'D . but at the same time , saya masih rasa berdebar untuk tahu pointer . eventough kalau tak cemerlang sekalipun saya harap pointer kali ini lebih tinggi daripada sem lepas . aamin aamin aamin . 

saya dah usaha , work hard . padahal masa zaman sekolah ambil spm dulu tak pernah saya usaha sekuat ini .dulu , tak pernah saya berjaga malam selepas pukul 12 , tak pernah tak tidur untuk exam . tak pernah . tapi dekat sini , duduk asrama saya rasa feel bila orang lain study , yes kita pun kena study . macam mana pun kena jugak . takut betul dengan soalan-soalan kkm yang menduga akal . kadang-kadang terpaksa guna logik . tapi , dah sampai tahap lulus . tu dah lega dah hati tau :'D




bye semester 3 . hai semester 4 . hehe

bukan sahaja pengumuman result pada assembly kali ini . tapi group kitorang juga kena handle untuk pelancaran tabung kecemasan gaza . and untuk last minit . last minit i told you ! saya , yuyu and as terpaksa buat persembahan sketsa . ni pun rahsia . tak bagi tahu sangat pun dekat bebudak lain . hehe . suprise katanya . so , story kita pasal save gaza , boikot mcd and menderma . kitorang terpaksa buat sevara spontan . cuma kitorang just bincang flow jalan cerita tu je . thanks to yuyu dengan as yang sama-sama bagi idea untuk jalan cerita kali ini

cerita dia bermula dengan KLIA . trisha tengah tunggu kawan dia baru balik dari gaza dalam misi pertolongan . setelah balik , trisha nak belanja kawan dia , irma husnie makan mcd . then ada sorang rakyat malaysia yang buat tabung untuk minta derma bagi pihak gaza . tu lah serba sedikit jalan ceritanya :)


video persembahan kami . tapi taknak upload ke apa . malu malu malu !

then , malam tu ada sesi perkenalan dengan perlantikan majlis bersama pelatih . dan malangnya nama saya tercalon . kesian saya . :( kalau boleh saya dah tak nak ambil jawatan-jawatan dah . saya tak nak terima apa-apa tanggungjawab dah . cukuplah yang dah ada sekarang . selain nak elak stress , saya jugak takut kalau tak dapat lakukan tanggungjawab saya dengan baik . takut ni tau . takut ! tapi masa bila kena perkenalkan diri , cakap kat depan , pegang mikrophone , saya cakap dengan yakin . ni simptom aku bila pegang microphone , tak nak lepas , tak nak berhenti cakap ! why qema ? why !!! haaa . sepatutnya saya kena shaking dan buat suara jadi terketar-ketar . sepatutnya macam tu !




doakan saya . doakan saya kalah . pleaseee . sebab saya tak de hak nak refuse pencalonan ini T T

dan saya sangatlah penat . sangatlah busy . tak termasuk lagi practice untuk persembahan dinner 5hb/11 nanti :( tapi takpe , even busy sekalipun , tetap Allah bagi masa untuk rest . hari ni pun banyak kali tidur sebab nak ganti waktu tidur yang sebelum-sebelum ni . eh ? hahaha . dan satu lagi saya bersyukur , bila dan busy ni , kita akan lupakan dan taknak fikir hal-hal remeh . terus pandang hadapan lihat masa depan je . ce ce ce ce .


Allah takkan sia-siakan kita . Dia nilai setiap usaha kita :'D

p/s : dah tak sabar nak balik cuti semester minggu depan . nak jumpa anak buah baru . asif kautsar .dilahirkan pada 27/11/2012 . acu dapat anak buah lelaki kali ini . khalisa maisarah and asif kautsar ! tunggu acu balikkkkkkkk ! hehe

assalamualaikum thanks for reading 

i am nothing special of this . i am sure

assalamualaikum

*apa ni entry pasal result ke ? eh no no . result tak keluar lagi okay . tak tahu bila . kan kata ura-ura je hari ni .* rasa macam hari ni nak bagi tips-tips or something yang boleh tingkatkan semangat diri sendiri or sesiapa sahaja yang membaca . boleh ke ? okay boleh ya .

saya tak tahu saya sedang down ke apa ni . rasa macam tak feel apa-apa tapi kadang kita boleh sedih , kecewa dan bersangka macam-macam . sedang kita rasa tak de semangat untuk diri sendiri , takde harapan lain , takde cara lain dan masa itulah kita asyik terfikir , apa kelebihan kita sendiri ?apa ? yang asyik kita lihat keburukan , keburukan demi keburukan yang ada . tak cakap orang tau ni . cakap diri sendiri . dan sebab itulah kita akan tiba-tiba rasa down . ya sebab kita terlalu memikirkan hal-hal yang remeh sekalipun . why aqmar jusof ?

sedang orang lain ada masalah lain . menangis dengan masalah mereka , sedang kita kadang menangis untuk apa ? tiba-tiba . sebab tu yang saya rasa nak menangis , nak menangis kuat-kuat tanpa tahu reason apa saya nak menangis . nak lepas semua yang ada dalam hati tanpa tahu apa sebenarnya ada dalam hati ni . yang kadang-kadang banyak sangat nasihatkan orang lain sampai diri sendiri pun tak ternasihat . yang kadang-kadang beri semangat untuk orang tapi diri sendiri pun tak terbagi semangat . apa kena aku ni ?=="



 not all of us can do great things . but we can do small things with great love

saya disini bawa harapan mak ayah . kalau saya silap langkah , tergelincir or terjatuh itu bermakna saya jatuh bersama harapan-harapan tersebut . punya banyak impian sampai tak tahu nak realisasikan yang mana dulu .tapi kadang-kadang tahu sendiri yang angan-angan lebih banyak dari impian .  kelam kabut betul saya ni . cuba untuk jadi yang terbaik , special ,cekap, hebat but incase ada je sesuatu yang menghalang . tapi tak salahkan sesiapa . kan kena bersangka baik dengan takdir Allah :'( kan letak semua kebergantungan pada Allah :'( kan kena redha dengan setiap yang berlaku :'( kan ? Allah sangat baik dengan hamba-hamba Dia . redha perlu dicari bukan dinanti .



"i am good , but not an angel . i do sin , but i am not the devil . i am just a smart girl in a big world trying to find someone to love . but i am nothing special of this . i am sure . really sure :') "

atau perlukan seseorang untuk share semua ni padahal sendiri tak tahu nak share apa . atau ada tapi sekadar nak simpan semua dalam hati . ada ke tips dekat atas ni ? takde kan ? cuma isi tersirat nak sampaikan cuma tak mampu nak luahkan . saya nak diam kan semua ni . insyaAllah i will :)



assalamualaikum :)

life is what happen to you while you are busy making other plan

assalamualaikum



hehe *sambil mata kelip-kelip sebulan sekali je sekarang boleh update blog . sekejap nak taip sekejap padam balik . okay okay sebenarnya nak bagitahu yang minggu praktikal untuk semester 3 dan beberapa semester yang lain dah habis . yayyy ! tak lama lagi cuti sem . yayy ! after 7 minggu teory 3 bulan lebih kerja , ya ini masa untuk saya berehat pula . nampak tak makin naik sem , makin kurang minggu teory ? haa , takpelah praktikal buat kita jadi mahir kan . so takpe . 

jadi hari ni last saya kerja dan wad terakhir saya ialah surgical perempuan 4c . tak tahu kenapa aku ni memang tak boleh lari dari 4c . asyik dapat 4c je . padahal tahu je yang aku sangat tak suka subjek surgikal . tapi kena berfikiran positif , boleh jadi apa yang kita tak suka , tu lah yang buat kita jadi suka . hmm ce ce . but atleast okaylah sebab dapat banyak pengalaman . untuk 3 bulan kali ni merekod sejarah yang saya tak masuk pun wad lelaki berbanding sem sem sebelum ni, kali ni semua wad perempuan . yayyy . haha , tu pun nak yayy?

padahal kawan-kawan lain semalam dah last , so hari ni ramai yang keluar pi jom heboh . heboh lah sangat sebab hujan and ada lecak-lecak . so , saya jangka lebih baik pakai boot or selipar jepun sudah . kan naya nak pakai heel , takut tenggelam . haa . tapi saya tak pergi pun , sebab kena kerja shift pagi hari ni disebabkan saya request untuk cuti pada hari sabtu oleh kerana ada hal sikit . ce ce . so , hari ni saya kerja sesorang je dekat wad 4c.pity me T___T. dah rasa macam dah graduated jadi staffnurse dah sebab takde mana-mana student pun hari ni melainkan saya . weee ! 

walhal , adalah sangat penat hari ni . bukan hari ni je . minggu ni ! saya rasa macam nonstop je . kerja , bertugas bkkd & rollcall , tolong untuk jamuan pengawas , praktis persembahan dinner and etc . cuba teka apa ? ura-ura mengatakan esok result final exam keluar! dan one of the reason saya menaip ni , hehe nak korang doakan saya . keputusan memang kita dah tak boleh ubah , tapi moga-moga saya akan redha dengan tiap apa yang tertulis . Allah sangat baik pada hambaNya dan nescaya Dia juga akan beri yang terbaik untuk kita . saya dah usaha , apa pun besok saya terima . ya saya terima . saya terima nikahnya..eh eh eh . 

recent activity november :


 suprise birthday for sheera and mizah


request hari sabtu untuk ini . "biar kita yang control masa , bukan masa yang control kita"


dan dilamar . eh ? koya koya koya ! ini tipu je :P

disebabkan saya adalah seorang gegurl yang amat busy . gegurl ? haha . masa saya biasanya banyak dihabiskan di wad , kelas dan asrama . tiga tempat wajib ini kecuali hari ahad utnuk cari makanan di benteng . itu sahaja . kesiannya student lagi dah busy , dah kerja nanti super duper busy haa .

okay rasanya tu je kot . thank you  :)

"don't cry because it's over  , smile because it happen"